fejléc


Tájékoztatás a koronavírus járvánnyal kapcsolatban

Kedves testvéreink, barátaink!

Örömmel adunk hírt arról, hogy a COVID-19 koronavírus járvánnyal kapcsolatosan hozott hatósági intézkedések után 2020. Május 24-től ismét személyesen találkozhatunk gyülekezetünk imaházában. Vezetőségünk az alábbi irányelveket és határozott elvárásokat szeretné érvényesíteni a nyilvános gyülekezeti istentisztelet megtartásával kapcsolatosan:

  1. Az összejövetelen 1,5 m személyes távolság megtartása indokolt, közös háztartásban élő családtagok számára nem szükséges.
  2. Minden testi érintkezés (kézfogás, ölelés, testvéri puszi) szüneteltetése szükséges, ezért folyamatos lesz az emlékeztetés, kérés.
  3. Összejövetelen védőmaszk használata egyéni döntés szerint, nem kötelező. 65 év felett mindenképpen ajánlott, saját felelősség hangsúlyozásával.
  4. Alkalom utáni személyes beszélgetések lehetőleg az udvaron történjenek.
  5. Belépésnél, mosdó használata esetén kézfertőtlenítő használata kötelező.
  6. A helyszíni közvetítést végző testvérekkel törekedjünk konstruktív együttműködésre!
  7. Az alkalom során folyamatos szellőztetést végzünk, kérjük ennek figyelembe vételét.
  8. Betegek, krónikus betegek, 65 év felettiek ne jöjjenek a közösségbe, otthonukban kísérjék figyelemmel a világhálón közvetített alkalmat.
  9. Perselyezés az ajtó mellett elhelyezett dobozban, előzetes tájékoztatással.
  10. Az ülőhelyek elfoglalását irányítani fogjuk, kérjük a keresztyén lelkiség megélését.

"Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban." 46. Zsoltár, 2. vers

A gyülekezet vezetősége
2020. május 22.

Az elmúlt napokban gyülekezetünk vezetőivel kiértékeltük a COVID-19 járvány okán hozott legújabb (2020 május 04.) hatósági intézkedéseket. Meghatároztuk azokat a kritériumokat, amelyeket a vidékiek számára lehetővé tett közösségi vallási tevékenység során gyülekezetünknek is indokolt betartani. Mivel a Magyarországi Baptista Egyház Operatív Tanácsa a nyilvános istentisztelet megtartásának további szüneteltetését Pünkösdig javasolja, azt figyelembe véve a vasárnapi személyes részvételű összejöveteleket továbbra is szüneteltetjük.
A házi csoportok, bibliaórák személyes részvételéről a csoportvezetők döntenek.
Az Úr adjon békességet, türelmet és védelmet ebben az időszakban mindannyiunknak!

2020.05.05.

2020. március 18-tól meghatározatlan ideig a Miskolc Belvárosi Baptista Gyülekezetben az istentiszteleti alkalmak, összejövetelek, házi csoportok szünetelnek.
2020.03.18.

A Magyarországi Baptista Egyház a tegnapi nappal kiadott egy tájékoztatást a koronavírus járvány kezelésével kapcsolatban. Az iránymutatásokat a gyülekezetünk is követi! Kérünk, tartsátok szem előtt az ajánlásokat! A vonatkozó tájékoztatást lentebb olvashatjátok pdf-ben, illetve az egyház honlapján itt érhető el az eredeti: COVID–19 tájékoztató 2020. 03. 12.
2020.03.13.lablec
Copyright Miskolci Belvárosi Baptista Gyülekezet - 2020.
Molnár István gyülekezetvezető - Tel.:+36 20 886 8935 - E-mail:
lablec